Activiteiten Stadsdorp Java-eiland

Stadsdorp Java-eiland organiseert allerlei activiteiten. Iedere buurtbewoner is welkom. Lees hier verder.

Afgelopen zomer vroegen we of er behoefte is aan openbare fitness-toestellen op het eiland. Veel mensen reageerden enthousiast. Het stadsdeel wil graag inspelen op deze vraag uit de buurt en de fitnesstoestellen mogelijk maken. Lees meer.

 
 
Agenda

Exposities, markten, nieuwe restaurants of evenementen. Altijd handig om te weten. Hier vind je een overzicht van wat er in de buurt zoal te doen is.

 
 
Buurtberichten

Wat gebeurt er zoal op en om het Java-eiland? Blijf op de hoogte en bekijk het hier.
Java-eiland doet mee met landelijke proef inzamelen Groente en Fruitafval . Lees meer

 
 
Geschiedenis en bewoners

Het Java-eiland kent een lange en roerige geschiedenis. Aanvankelijk een waterkering om de haven tegen de hoge golven van de Zuiderzee te beschermen. Nu een stadsdorp met 3200 inwoners. Lees over de geschiedenis en over de eilandbewoners
Bekijk de film 'Amsterdam terug aan het IJ'.

 
 
Welkom bij Stadsdorp-Javaeiland

 
Zorg en welzijn in de buurt

In onze buurt zijn talrijke zorginstellingen aktief, naast een groot aantal organisaties van vrijwilligers. Vaak lijken ze elkaar te overlappen. Daardoor is het niet duidelijk wie wat doet, en waar je met een bepaald probleem terecht kunt. In deze rubriek proberen we een overzicht te geven van alle zorgorganisaties, en van wat ze precies te bieden hebben. Hier ook alle belangrijke telefoonnummers.

 
Laden...