Op 19 april 2016 wordt de eerste paal geslagen voor hotel Jakarta. Dit allereerste volledig klimaatneutraal gebouwde hotel zal bestaan uit de basismaterialen hout, glas en beton. Medio 2017 zal het klaar zijn.

Het westelijk deel van het hotel wordt 30 meter hoog. Het lagere deel aan de Tosaristraat 18 meter. Het hotel krijgt tussen de 200 en 300 kamers. 
Wat betekent dat voor de bewoners?

 

Architectenbureau SeARCH heeft in opdracht van WestCord Hotels het hotel ontworpen als een openbaar gebouw; het kenmerkt zich door een ‘pasar’ met diverse bars, café’s en restaurants, een wellness-centrum met zwembad.

Publieke binnentuin
De verschillende voorzieningen liggen rond een centrale subtropische tuin, die publiek toegankelijk is. De binnentuin wordt een verlengstuk van de andere binnentuinen op Java eiland.
De subtropische tuin van Hotel JAKARTA wordt samen met De Hortus ontworpen en onderhouden. Westcord gaat een samenwerking aan met het Tropenmuseum voor de culturele programmering.

 

 


Wat betekent de bouw van het hotel voor mij als bewoner?
De bouw van het hotel kan overlast geven. In overleg met de aannemer wordt dit zoveel mogelijk beperkt. De vorderingen van de bouwactiviteiten zijn te volgen op de bouwlog of www.amsterdam.nl/kopjava.