Er is een buurt initiatief geweest om picklebal te promoten. Hoe zat dat ?
Op de Javakade woonden twee vrouwen die Picklebal in Amerika hadden leren kennen en daar zo enthousiast over waren dat ze de sport in Nederland introduceerden.  Ze regelden o.a. dat buren hier op Java-eiland samen Picklebal kunnen spelen. Het is een makkelijke en leuk spel. Het zit tussen tafeltennis en tennis in. Je speelt het met een klein racket en ‘n lichte kunststofbal. Het spel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Het is een weinig belastende sport maar je bent wel lekker in beweging. Het kan door alle leeftijdsgroepen gespeeld worden. Op de Europese kampioenschappen deden bijvoorbeeld zelfs tachtigers mee.

Hoe is het de afgelopen jaren gegaan?
De afgelopen drie jaar is er door een pool van zo’n acht mensen gespeeld op het veldje in de Bogortuin. Ze belden of appten gewoon om met elkaar af te spreken. Je bent dus niet gebonden aan vaste tijden. Voor veel mensen met drukke agenda’s is dat een niet onbelangrijk bijkomend voordeel. Het stadsdeel heeft in het kader van het bevorderen van de cohesie in de buurt,  gezorgd voor de lijnen op het veldje en een kist waar de materialen in zitten. Met een cijferslot kun je als je lid bent de Picklebal spullen uit die kist pakken. De initiatiefneemsters zijn nu verhuisd maar ik zou heel graag willen dat mensen blijven spelen en….dat de pool groter wordt.

Hoe kun je je aanmelden als je interesse hebt?
Je kunt je opgeven op www.picklebal.nl en pbjavaeiland@gmail.com. Om de lidmaatschapskosten hoef je het niet te laten die zijn namelijk nihil. Het voordeel is dat je het in je eigen omgeving kunt doen, met je eigen buren,  ongeacht je leeftijd en je hoeft je qua tijd niet vast te leggen. Je kunt het met z’n tweeën of met z’n vieren spelen door binnen de pool via telefoontje, app of e-mail ’n afspraak te maken met een buur of gewoon met je eigen familie.

Is het een bekende sport?
Nee, nog niet.  Het is een vrij nieuwe sport en is overgewaaid uit Florida. Er zijn wel al Nederlandse en Europese kampioenschappen. Nu waren in september de Europese Kampioenschappen in Madrid. Het is dus echt een sport in opkomst.