In samenwerking met FabCity en Stadsdeel Oost organiseert  WASTED tijdens FabCity een 10 weken durende plastic afvalrace. Van 17 april tot en met 26 juni 2016 racen Java- & KNSM-eiland in Amsterdam Oost tegen elkaar voor de hoogste plastic-recycle score.
Op dit moment recyclen gemiddeld 7,4% van de huishoudens hun afval. Met de race zorgen we er samen voor dat dit op Java- en KNSM-eiland 100% wordt. Gedurende de race zal de hoeveelheid plastic afval dat wordt gerecycled door de bewoners worden gemeten. Ook kunnen de buurtbewoners en andere gei╠łnteresseerden hun plastic afval naar de FabCity campus op de kop van Java-eiland brengen. Hier wordt het plastic lokaal gesorteerd en verwerkt tot nieuwe producten.
We zijn op zoek naar Java-eilanders zoals jullie! Als actieve buurtbewoners strijden jullie vast graag mee voor meer plastic afvalrecycling. Op 4 april om 20:00 organiseren we een brainstorm in Pakhuis de Zwijger voor buurtbewoners die willen meedenken. Registreer je hier. Samen racen we voor een 100% plastic recycle score op Java- en KNSM-eiland in Amsterdam.