Een eerdere oproep - alweer een paar jaar terug, je ziet, de club is een blijvertje - heeft geen succes gehad, vandaar dat we het nogmaals proberen, moet toch een keer lukken; we wonen in een waterrijke buurt (het gebied bestaat officieel uit 54 ha water en 17 land) en we kunnen niet geloven dat dat een culturele woestijn zou zijn. Er moet toch nog wat litterair benul over zijn. Vooral de ene heer in het gezelschap begint zich ongewenst-uniek te voelen.

Dus heren kom uit die stiekeme boekenkast in de verste hoek van je man-cave en ga een verrijkende discussie aan. Over litteratuur en daarmee de kern van het leven!

Maar natuurlijk is deze oproep net zo goed gericht aan de nu nog stillezende dames die er aan toe zijn hun leeservaringen in het uit louter goed gezelschap bestaande leesclubje te delen.

Heus, samen lezen maakt boeken nog mooier.

 

Gelezen worden boeken van stand; een stand die uiteraard ter zitting betwist kan worden.

Doorgaans wagen wij ons aan fictie, maar we gaan een biografie of familiegeschiedenis ook niet uit de weg. De laatste tijd zijn klassieke waarden als Maupassant en Couperus ter tafel gekomen, maar ook eigentijdse schrijvers als Oek de Jong, Alexander Münninghof en Tommy Wieringa.

Kortom, al wat na afloop van het litterair gesprek aangedragen wordt en de algemene instemming wegdraagt.