Iedereen heeft wel spullen in huis die je niet meer gebruikt. Of waar je op bent uitgekeken. Maar ze zijn te mooi en te goed om weg te gooien. Die spullen breng je naar de weggeefmarkt.
Daarnaast is de weggeefmarkt een heerlijke plek om te snuffelen. En meestal kom je wel iets tegen waar je al lang naar op zoek was. Of waarvan je opeens beseft dat je dat echt nodig hebt. Dan kun je het gewoon meenemen. Ook als je zelf niets ingebracht hebt.

 Er kwamen zelfs mensen van ver buiten Amsterdam, die vorig jaar toevallig kennis hadden gemaakt met de weggeefmarkt.

In 2017 was de markt uitgebreid met ‘De reparatietafel’ vanuit Buurtcoöperatie OHG. Het is nog niet bij iedereen bekend, maar hier kan je simpele reparaties laten uitvoeren. Een kapot koffiezetapparaat, een gebroken fietsketting of een gebroken stoelpoot? Bij de reparatietafel weten ze er wel raad mee.

Veel succes oogstten de pannenkoekenbakkers. Groot en klein stond hiervoor in de rij. Maar ook alle meegebrachte hapjes gingen op. Met dank aan de gulle gevers.

 

Zelfs het weer werkte mee. De markt begon in de mist maar eindigde in de stralende zon.


De weggeefmarkt van stadsdorp Java-eiland is, in het kader van Nationale Burendag, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en door Buurtcoöperatie OHG.
Na afloop dronken de medewerkers op de geslaagde dag en werden alle gebeurtenissen nog eens besproken.