Samen zijn Wietske en Nico er toen mee begonnen. Nadat Nico voor de boekenkasten had gezorgd en ze in de Imogirituin waren geplaatst, ging het snel. Er is van alles te vinden: atlassen, woordenboeken, lesboeken en natuurlijk veel (literaire) romans. Er staan ook Franse en Engelse boeken. Maar niet alleen boeken vinden daar een nieuwe eigenaar. Je vindt er van alles; sjaals, nieuwe make-up, glazen, puzzels, en zelfs een keer verse lekkerbekjes en eieren.


Fietsend over de binnentuin zien veel mensen de boekenkasten en stoppen om er te kijken, neer te leggen en mee te nemen. Ook gemeenteambtenaren die de afvalbakken legen, of de tuin onderhouden kijken er naar. ‘s Nachts gaan zelfs bewoners met een zaklamp er naar toe. Rond de kast knopen bezoekers veel leuke gesprekken aan. Sommigen komen uit andere stadsdelen.


Rond de kasten is een groep van tien eilanders actief. Iedere week kijkt iemand van de groep de kasten na en ruimt eventueel op. Boeken die overblijven gaan naar de Kringloopwinkel. Kom langs en verwonder!