Op het laatste moment werd besloten om alleen de twee grote partytenten op te zetten, en daar wat tafels in te plaatsen. Eén tafel voor de pannenkoeken, hapjes en drankjes, één schminktafel, en een aantal tafels voor de weg te geven spullen.


De verwachtingen bij de organisatoren waren niet hoog gespannen, en terwijl men somber naar de regen keek, werden er al plannen gemaakt voor de verdeling van de hapjes. Maar al snel kwamen de eerste bezoekers, beladen met nog veel meer lekkers en met grote tassen spullen voor de weggeeftafels. En al snel was het druk.
 

Van alles werd er ingebracht, van een fietsenrek voor de auto, tot kinderspeelgoed, huisraad, kleding, dvd's, sieraden en nog veel meer.
Een jong stel dat hier net was komen wonen en in een bijna leeg huis zat, kon hun geluk niet op.
De hele middag was het een komen en gaan van mensen die hun overtollige spullen kwamen brengen, en na een hapje, een drankje en een kletsplaatje, weer huiswaards keerden, al dan niet met nieuw verworven schatten.


Grote en kleine kinderen kregen aan de schminktafel een elfengezichtje aangemeten, of werden van stoere krijgersbeschildering voorzien. Er werden nieuwe  vriendschappen gesloten, vele, vele pannenkoeken gebakken die gretig aftrek vonden, de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld, en ach.... die regen....


De weggeefmarkt werd mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, in het kader van de Nationale Burendag.