Beste buren,
Met de komst van het nieuwe hotel op de Kop van Java zijn zoals jullie weten er een aantal openbare ruimtes op het eiland verhuisd, waaronder de speelplek, het sportveld en de hondenuitlaatplek. Hierdoor is er helaas een kaal en grauw grasveld ontstaan langs de Sumatrakade. Stadsdeel Oost heeft geprobeerd om deze groenstrook op te leuken met ingezaaide bloemenvelden, maar dat initiatief is helaas niet tot bloei gekomen.

Wij - een groep van ruim 10 bewoners met groene vingers - denken nu met het Stadsdeel mee over herontwikkeling van de tuin die een LEUKE verblijfsplek moet worden in een MOOIE buurttuin voor ALLE buurtbewoners, een plek om elkaar te ONTMOETEN en een plek om te TUINIEREN. Samen met basisschool De Kleine Kapitein willen wij een afgebakend deel van de tuin omtoveren tot een leuke
en leerzame omgeving terwijl in het andere tuingebied rust, ruimte en ontspanning centraal staan.
Wij nodigen iedereen uit om met ons mee te tuinieren: alle groene vingers zijn welkom! Wij ontvangen jullie tips, ideeën, adviezen, wensen, vragen en verzoeken heel graag via buurttuinjava@gmail.com.

Van grauw naar groen: denk of werk jij ook mee aan Buurttuin Java?
Samen komen we tot de beste ideeën en plannen voor een mooie buurttuin. Heb je ideeën over de tuin of wil je meewerken, meld je dan aan via buurttuinjava@gmail.com.

Werkgroep Buurttuin Java,
Hilke de Vries, 06-14113208
Geerteke Bedaux, 06-41374154
Simone van Putten, 06-31938547