26 november was het dan eindelijk zover. Honderden planten en boompjes zijn door buurtbewoners gepland in de nieuw aangelegde buurttuin. Een buurttuin ontworpen door en voor buurtbewoners.
Er kwamen veel meer vrijwilligers dan zich hadden aangemeld en iedereen was erg enthousiast.
Met behulp van een over-aanbod aan koffie, thee en zelfgebakken cake en taart waren we binnen een paar uur klaar. Hiervoor willen we Stadsdorp Java en Robert van Javablend hartelijk bedanken.
De sfeer was buitengewoon goed, zelfs zo goed dat iedereen in zijn berging op zoek is gegaan naar oud hout. Van het oude hout hebben we een hekje getimmerd wat hopelijk genoeg bescherming kan geven aan de kwetsbare bloementuin!
De picknick tafel die in de buurttuin staat hebben we te danken aan FabCity. De tafel is gemaakt van het ingezamelde gerecyclede plastic.
Aankomende weken zullen er nog wat extra plantjes gepland gaan worden en dan hopen we in het voorjaar al te kunnen genieten van deze mooie tuin.
De buurttuin is te vinden richting de kop van Java, naast de voetbalkooi.

Voorheen was hier het hondenuitlaatveldje. Deze is vorig jaar verplaatst naar de andere kant van de school.
We willen iedereen hartelijk bedanken die geholpen heeft en mocht je het leuk vinden om ook wat te doen in de buurttuin, stuur dan een mail naar Buurttuinjava@gmail.com.

En nu maar wachten op het voorjaar.