Wist u dat ‘onzichtbare hulpjes’ uw groente- en fruitafval kunnen verwerken tot waardevolle compost? Met de komst van het wormenhotel zal dit binnenkort mogelijk zijn bij u in de buurt.

De gemeente Amsterdam zet zich graag in voor een circulaire economie. Daarom zijn er de afgelopen tijd 25 wormenhotels geplaatst in Amsterdam en daar komen er de komende periode nog 50 bij. Het composteren met wormen zorgt niet alleen voor betere afvalscheiding, maar ook
voor verbinding en bewustwording. Bovendien wordt er hoogwaardige compost geproduceerd, die bewoners kunnen gebruiken als voeding in de tuin.
Uit enthousiasme voor dit initiatief heeft uw medebuurtbewoner Eef van der Meer, namens meerdere belangstellenden in de buurt een aanvraag gedaan voor een wormenhotel.

Plaatsing
Het wormenhotel wordt enige dagen voor de opening geplaatst. Zo kunnen de wormen vast acclimatiseren en kan het composteren direct na de opening van start gaan.

Contact
Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meedoen? Neem dan contact op met Eef van der Meer, eefworx@gmail.com. Er is nog plek voor medecomposteurs!

De wormenhotels worden tot stand gebracht in samenwerking met Studio Elmo Vermijs en Stichting Buurtcompost. De medewerkers van de houtwerkplaats van werkleerbedrijf Pantar zorgen voor de assemblage en plaatsing van de wormenhotels.
Voor specifieke vragen over de werking van het wormenhotel kunt u contact opnemen met stichting Buurtcompost via info@buurtcompost.nl of kijk op www.amsterdam.nl/composteren