Verhalenplein - 11.00 – 14.00 uur

In een klein amfitheatertje op het plein voor Albert Heijn en op een bootje van Nautiek, kun je komen luisteren naar eindeloze verhalen en gedichten die worden voorgelezen door buurtbewoners. Je bent van harte welkom, of je nu jong of oud bent! Of kom zalig struinen op de boekenmarkt - weggeef, nieuw & antiquariaat - met een overheerlijk kopje koffie van koffiebar Barmhartig, mmmm….

Podium en Kunstmarkt - 14.00 – 17.00 uur

Op het Eesterplein (pleintje van de woensdagmarkt) treden buurtartiesten op, verkopen (amateur)kunstenaars hun werk en kun je workshops bijwonen (boetseren, linosnede, fotografie). Er is een architectuurwandeling en een fietstocht langs openbare kunst in de buurt. Ook is er een kinderspeurtocht, schminken, CAKEbakwedstrijd en, als het meezit, kun je genieten van een grandioze choreografie met kano’s. Niet te missen dus! Kom je gezellig langs? Koffie van Rovers Coffee Roasters en lekkere hapjes van buurtgenoten.

BakKunst – Doe mee met de CAKEbakwedstrijd!

Na het koekje van vorig jaar doen we dit jaar CAKE! En dan hebben we het over een klassieke Hollandse cake. Wie kent hem niet! Dat betekent dat hij gebakken wordt in een rechthoekig cakeblik. Want een lekker smeuïg plakje cake is natuurlijk niet te versmaden. Alleen de vorm van de cake is verplicht; verder ben je vrij om ‘m naar hartenlust te versieren of te vullen. Het gaat om smaak én uiterlijk!

Je kunt je cake op 7 juli tussen 11.00 en 12.00 uur inleveren bij de Eester. Het publieksproeven is van 14-16 uur op het Eesterplein. Rond 16.30 uur maakt buurtbakker Sam Smakman de uitslag bekend! Rapapa rapapa….


Samen buiten eten op een zwoele zomeravond! Pop up restaurant - 17.00 – 20.00 uur

‘s Avonds toveren we de straat voor de Eester om tot pop-up buurtrestaurant. Kom je ook grandioos genieten van een overheerlijke maaltijd? Met liefde en passie bereid door buurtbewoners en buurtondernemers. Schuif aan en neem je favoriete buur mee! Kosten over het pop up restaurant worden nog bekend gemaakt.

Koop je ticket vanaf 20 juni voor 7,50 euro via www.buurtbalie-ohg.nl

locatie: Winkelcentrum Brazilië (Literatuurplein), Eesterplein (Podium en Kunst & Cultuurmarkt (waar de bio markt staat)) en van Eesterenlaan (pop up restaurant)
Aanmelding vooraf noodzakelijk
meer info: buurtcooperatieohg.nl/de-eester/eesterfestival-2018/